Hoofdpagina

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

BENx4all Wiki is een encyclopedie voor ogenschijnlijk dwazen ideeën van inspireerde denkers en doeners.
BENx4all heeft zich laten inspireren door Richard Dowkins en zijn idee over de egoïstische genen en egoïstische meme. U kunt elk idee uitbreiden of aanpassen, en wordt daartoe van harte uitgenodigd. Zolang uw wijzigingen constructief zijn, kunt u niets mis doen'. lees verder>>

Deze website maakt gebruik van opensource software en technieken die nodig zijn om de site operationeel te houden. Wij gebruiken deze site om onze inzichten en informatie met u te delen niet om uw gegevens te verzamelen voor commerciële activiteiten.

Gestarte onderwerpen

Hondenspeeltuin Het Smulbos

Banner smulbos.jpg

Mensen raken in hun passie is een van de uitgangspunten van BENx4all. Jannie is een gepassioneerd hondenbezitter. Ze wilde haar honden een mooi plekje in de buurt geven. Jannie kwam in actie en samen met vele andere ging ze aan de slag. Het realiseren van een hondenspeeltuin is voor BENx4all een voorbeeld waarbij mensen passie omzetten in actie.
lees verder....

Vrienden van SMC-Technasium

Logo SMC Technasium banner.jpg

Op woensdag 14 februari kwam een groepje betrokken burgers uit de zaanstreek op het St. Michael College, te Zaandam samen en besloten dat ze als Vrienden van het Technasium het technisch onderwijs in de regio Zaanstad willen versterken met hun kennis en netwerk.

Vanaf 27 oktober 2015 kent Noord-Holland een nieuw Technasiumnetwerk met het St. Michäel College als trotse deelnemer. Het netwerk behelst zeven scholen uit Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Hoorn en Zaandam. Met de toekenning van Stichting Technasium is het laatste netwerk in Nederland in Noord-Holland gerealiseerd.

lees verder over de Vrienden van het Technasium>>

ProDeo Aan de Zaan

Banner ProDeo aan de Zaan.png

Vrijwillige-inzet, iets gratis voor een ander doen, is een gegeven in de maatschappij, maar een nog niet geaccepteerd fenomeen binnen ons waardesysteem. 
In de uitvoeringsregels van de belastingdienst en het UWV is vastgelegd dat niemand iets vanuit intrinsieke motivatie doet of laat. Gratis bestaat niet.

Hoe waardeer je vrijwillige-inzet als gratis niet bestaat? Deze vraag is door BENx4all opgepakt.
lees verder >>


BuurtEnergie

Logo BuurtEnergie green.jpg

BuurtEnergie is een burgerinitiatief. BuurtEnergie gaat over de energietransitie waar we allemaal mee te maken krijgen.
Waarom BuurtEnergie ?
lees verder >>

Ext. Links

int. Link

Ext. verwijzing