Hondenspeeltuin Het Smulbos

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Banner smulbos.jpg

Welkom op de Wiki van hondenspeeltuin Het Smulbos te Assendelft.

De hondenspeeltuin is een burgerinitiatief van betrokken bewoners uit de wijk de Delft te Assendelft. De hondenspeeltuin is voortgekomen uit een BENx4all initiatief 'Mensen raken in hun passie’. Het idee is: maak gebruik van alle beschikbare mogelijkheden om een passie te realiseren. De hondenspeeltuin maakt gebruik van groenadoptie. De speeltuin is vrij toegankelijk voor hond met baasje. De honden mogen er los lopen, maar net als in de hele gemeente Zaanstad, geldt ook hier een opruimplicht. Naast deze belangrijke regel, zijn er nog een aantal veiligheidsregels waar we ons aan moeten houden om de speeltuin veilig voor hond en baas te houden. Deze Wiki is beschikbaar gesteld door BENx4all.

Onderhoud

Algemeen nl doet.jpg

Zoals elk jaar gaan we ook dit jaar, in het NL-DOET weekeind gezamenlijke aan het werk i.v.m groot onderhoud.
Zet de datum 9 en 10 maart 2018 vast in de agenda.
We nodigen u uit om naar de website van NL-Doet van het Orange fonds te gaan en meld je aan voor ons project.
Lees verder>>

NL-DOET 2019 op 16 maart; we waren weer veel van plan, maar helaas zat het weer niet mee. Kou is niet erg, daar kun je je op kleden, maar REGEN...... dat werkt niet. Het zand wat je bijvoorbeeld wilt verplaatsen is dan loodzwaar, dus hebben we besloten om het uit te stellen.

Volgend jaar nieuwe kansen; NL-DOET 2020 op 14 maart, zet maar vast in de agenda.

Smulbos initiatieven

Het Project Smulbos kent geen top down structuur. Het is geen vereniging of stichting. Initiatieven zijn persoonlijk en ontstaan vanuit intrinsieke motivatie. Kijk waar ze mee bezig zijn en voel je vrij om mee te doen of om zelf een project te starten.
Lees verder>>

Geschiedenis

Smulbos start 1.jpeg

Hondenspeeltuin Het Smulbos is een burgerinitiatief van bewoners uit de wijk de Delft te Assendelft. Er is een idee om een verwilderd stuk grond om te toveren tot een Hondenspeeltuin. Het is eind 2013. Er zijn 100 handtekeningen opgehaald als steunbetuiging binnen de wijk de Delft. Namens hen heeft Jannie Baars een overeenkomst voor groenadoptie met de gemeente ondertekend. Nieuwsgierig hoe het verder gaat?
Lees verder..

Organisatie

Hondenspeeltuin Het Smulbos is geen stichting of vereniging en kent geen top down structuur. Het draait op intrinsieke motivatie, elkaar kennen en vertrouwen. Tot nog toe gaat het allemaal perfect en daar kunnen we trots op zijn. Vele mensen vinden het leuk om wat voor de speeltuin te doen en dat is te zien. De initiatiefnemers zijn daar blij mee en zien het als de kroon op hun werk.
Lees verder>>

Links

Video's