BENx4all

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
BENx4all banner.png

BENx4all is een burgerinitiatief voor inspirerende denkers, doeners en dwarsdenkers.

BENx4all heeft zich laten inspireren door het boek van Richard Dowkins over de egoïstische genen en egoïstische meme. Of we het willen of niet, we leveren allemaal een bijdrage aan de evolutie van de menselijke cultuur, omdat we cultuurdragers zijn.
We hebben ons ook laten inspireren door denkers en doeners die 6000 vCh., toen er nog geen taal bedacht was, gingen schrijven, rekenen, enz. Toen alleen de vogels konden vliegen, bouwden doeners bouwsels om te kunnen vliegen. Toen de maan onbereikbaar was, bouwden doeners bouwsels om er naar toe te gaan. Het zijn de doeners die ons een perspectief voorhouden om er te komen. Het zijn de doeners die ontdekkend leren de wereld te veranderen.

BENx4all

BENx4all is geen rechtspersoon met een bestuur en een top down model. BENx4all bestaat uit een wisselende groep dwarsdenkers die op persoonlijke titel hun verbeeldingskracht omzetten in daadkracht en elkaar daarbij steunen.

Open source

BENx4all bestaat bij de gratie van Open source initiatieven en intrinsiek gemotiveerde mensen en is daarmee onderdeel van een interactieve gemeenschap. Al onze ideeën en inzichten zijn volgens de open source licentie beschikbaar voor nieuwe ideeën en initiatieven.
lees verder>>

BENx4all ideeën

Encyclopedie voor ogenschijnlijk dwazen ideeën.

Wie bedenkt er nu een ProDeo, een weggeefwinkel of een hondenspeeltuin. Wie zet kunst in om mensen te beschermen? Wat zijn dat voor dwaze ideeën? Het zijn ideeën van inspireerde denkers en doeners. 6000 vCh. toen er nog geen taal bedacht was waren het de doeners die gingen schrijven, rekenen, enz. Toen alleen de vogels konden vliegen, bouwden doeners bouwsels om te kunnen vliegen. Toen de maan onbereikbaar was, bouwden doeners bouwsels om er naar toe te gaan. Het zijn de doeners die ons een perspectief voorhouden om er te komen. Het zijn de doeners die ontdekkend leren de wereld te veranderen.

Mensen raken in hun passie

Wat drijft ons? Waarom doen we wat we doen, maar van nature niet willen doen? In een door geld gedreven samenleving raken we onthegt van onze passie. Hoe we met geld mensen kunnen manipuleren is een extrinsieke vaardigheid die ons wordt aangeleerd in prestigieuze instituten. Met pensioen gaan is omgeven met gevaren. Het gevaar dat geld als manipulatie middel wegvalt. Rijk zijn dan de mensen met een passie, hobby's met tijd voor oog aan schijnlijk dwaze ideeën. Ideeën die ons een perspectief voorhouden hoe de wereld te veranderen. Lees verder>>

Pro Deo

De ProDeo is een concept van waarde waarmee uitdrukking kan worden geven aan het overbekende dankjewel. Vrijwillige-inzet, iets gratis voor een ander doen, is een gegeven in de maatschappij, maar een nog niet geaccepteerd fenomeen binnen het waarde en normen systeem van de overheid. 
In de uitvoeringsregels van de belastingdienst en het UWV is vastgelegd dat niemand iets vanuit intrinsieke motivatie doet of laat. Gratis bestaat niet.
lees verder>>

Steensoep

SteenSoep banner.png

Uit de crowd schuiven mensen aan, om in de geest van de parabel over de "Steensoep", een bijdrage te leveren aan het soeprecept om met hun imaginaire kruiden en andere ingrediënten de steensoep te verrijken.

lees verder >>

Landelijk Platform Buurtbussen

Logo LPBuurtbussen.png

Het succes van de hondenspeeltuin concept was de aanleiding om in actie te komen voor buurtbus verenigingen en startte het Landelijk Platform voor Buurtbussen.

lees verder>>

YouTube informatie


Inspirerende voorbeelden