Hoofdpagina

Uit BENx4allWiki
Versie door BaarsB (Overleg | bijdragen) op 30 dec 2022 om 13:11 (De vergeten vragen)

Ga naar: navigatie, zoeken

BENx4all Wiki is een encyclopedie voor ogenschijnlijk dwazen ideeën van inspireerde denkers en doeners.
U kunt elk idee uitbreiden of aanpassen, en wordt daartoe van harte uitgenodigd. Zolang uw wijzigingen constructief zijn, kunt u niets mis doen'. lees verder>>

Deze website maakt gebruik van opensource software en technieken die nodig zijn om de site operationeel te houden. Wij gebruiken deze site om onze inzichten en informatie met u te delen niet om uw gegevens te verzamelen voor commerciële activiteiten.

Hondenspeeltuin Het Smulbos

Banner smulbos.jpg

Mensen raken in hun passie is een van de uitgangspunten van BENx4all. Jannie is een gepassioneerd hondenbezitter. Ze wilde haar honden een mooi plekje in de buurt geven. Jannie kwam in actie en samen met vele andere ging ze aan de slag. Het realiseren van een hondenspeeltuin is voor BENx4all een voorbeeld waarbij mensen passie omzetten in actie.
lees verder....

Vrienden van SMC-Technasium

Logo SMC Technasium banner.jpg

Op woensdag 14 februari kwam een groepje betrokken burgers uit de zaanstreek op het St. Michael College, te Zaandam samen en besloten dat ze als Vrienden van het Technasium het technisch onderwijs in de regio Zaanstad willen versterken met hun kennis en netwerk.

Vanaf 27 oktober 2015 kent Noord-Holland een nieuw Technasiumnetwerk met het St. Michäel College als trotse deelnemer. Het netwerk behelst zeven scholen uit Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Hoorn en Zaandam. Met de toekenning van Stichting Technasium is het laatste netwerk in Nederland in Noord-Holland gerealiseerd.

lees verder over de Vrienden van het Technasium>>

Is jouw idee de druppel die de emmer doet overlopen?

NONE
Vraagstukken wachten op een oplossing!
Is jou idee de druppels die ons inzicht doet kantelen?
De druppel die de emmer doet overlopen?

Maakt het verschil met jou druppel op de gloeiende plaat. Laat met jou druppel de emmer overlopen?

Medeburgers van de wereld:  Vraag niet wat de wereld, jou land voor jou kan doen - Vraag wat jij kan doen voor de wereld, jou land.

Leden van het Platform Vrienden van het Technasiun wil partner zijn in het faciliteren van kennis en ervaring.

Begin klein voor een groots resultaat. lees verder >>

Gouden druppel575x350.jpg

BuurtEnergie

Logo BuurtEnergie green.jpg

Het idee BuurtEnergie komt voort uit een aantal brainstorm sessies met studenten van St Michael College. De Benx4all werkgroep BuurtEnergie wil de kansen, die besloten liggen in de energietransitie, opsporen, ontwikkelen en aanjagen.

Als bewoner op deze planeet zijn we onderdeel van een energie systeem waaraan we ons niet kunnen onttrekken. Zonder energie is leven onmogelijk. Als collectief zullen we het moeten doen met de energie die er is.

Alles draait om energie. Er zijn er ook die denken dat het leven om geld draait, maar dat is een misvatting. Onze organen hebben energie nodig om te kunnen functioneren, geen geld. Net als onze werktuigen: De auto, fiets, de kachel om ons huis te verwarmen, de computer, tv, radio, enz.
lees verder >>

De vergeten vragen

BENx4all banner.png

In dit onderwerp willen we het hebben over de vergeten vragen. Het blijkt dat we door een gebrek aan historisch besef, vele vragen vergeten. We gebruiken het antwoordt en vergeten de vraag die nodig was om tot het antwoordt te komen.
Weten we nog de vraag waar:

"geld" het antwoord op is?
"wiskunde" het antwoord op is?
"God" het antwoord op is?
enz.

Socrates legde de mensheid vele vragen voor.
Een belangrijke vraag die hij stelde was:

 Is er een fundamentele eenheid voor Geld te formuleren waartoe alles gereduceerd kan worden?

Tot op de dag van vandaag is daar geen antwoord op geformuleerd.

De oorsprong van getallen.


Waarom kunnen doctoren zieken helpen genezen en economen niet de twee deling in de maatschappij helpen verkleinen? Het is de kunst van een ondernemer, om de vraag vanuit de markt om te zetten in een ondernemersantwoord. Na vele jaren van ondernemen en beïnvloeding door economen blijft over de winstgevendheid (= geld verdienen).

Mooie plekjes in Nederland

Dagje uit logo.jpg

Dagje uit is een verzameling mooie plekjes om naar toe te gaan.
lees verder >>

Ext. Links

int. Link

Ext. verwijzing