Smulbos initiatieven

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Banner smulbos.jpg
Het project hondenspeeltuin Het Smulbos is gelegen in het burgemeester de Boerpark te Assendelft. Het is een burgerinitiatief en kent geen top-down structuur van een vereniging of stichting. Initiatieven zijn persoonlijk en ontstaan vanuit intrinsieke motivatie. Voel je vrij om een idee te ontwikkelen.

Dit platform kan je helpen om samen te werken. Bekijk de volgende voorbeelden;

Fruitbomen project

Met het fruitbomen project proberen we de diversiteit in het smulbos te vergroten. Als in het voorjaar de bomen vol bloesem zit is dat een prachtig gezicht. Het geeft kleur aan de Honden speeltuin.

Kerstbomen project

We geven elke jaar, na de kerst, kerstbomen een kans op een 2e leven. Veel bomen halen het niet, maar we boeken ook succes. Haal de oude, niet aangeslagen bomen er uit en geef nieuwe een kans.

Vogelproject

Een gedeelte van het snulbos bestaat uit bos. Bos waar vogels zitten en waar we graag meer vogels zouden willen hebben. Daarom plaatsen we nestkasten. Houd u van vogels en heb je nestkasten? Geef ze dan een plek je in het bos.

Placemaking in het Smulbos

Folly v Smulbos.jpeg

Placemaking is het veranderen van een stukje openbare ruimte naar een plek waar je zo langmogelijk wilt blijven. 10 januari 2017, was het zover! Rob Vessies van van Hei -en grondwerk, uit Assendelft slaat de eerste paal de grond in voor de realisatie van een folly. Een folly (Engels voor dwaasheid) is een bouwwerk dat met opzet nutteloos of bizar is. Een folly is een niet-conventioneel gebouw, ongeschikt voor huisvesting of andere functies en geen een ander doel dienend dan decoratie. In Nederland wordt soms de term vermaaksarchitectuur gehanteerd.
lees meer>>

Wooffestival

Het Wooffestival is een initiatief rond hondenspeeltuin Het Smulbus. Het Wooffestival houden we op de eerste zaterdag van oktober bij voldoende belangstelling, tegelijk met de start van de Assendelver wielerrond en kermis. Dat heeft naast een praktische gronden ook het voordeel dat het aansluit bij Dierendag. Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Dierendag valt jaarlijks op 4 oktober.
Lees verder>>

Folly Kunstproject

  • is een kunst project
  • vraag:
    • Zonnecellen. Gooi ze niet weg. Ze krijgen in dit project een 2e leven.

lees verder>>

Carport

Een houten carport wordt meestal gebruikt voor een auto, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden om bescherming te bieden aan bezoekers van de hondenspeeltuin tijdens een regenbui.

Zie ook