Smulbos folly

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Schaalmodel van het kunstwerk

Het Smulbos Folly project is ontstaan uit passie en creativiteit. In het folly-project valt van alles samen en ontstaan er vele kansen en dienen zich tal van mogelijkheden aan. Bij de meest projecten gaat het om het eindresultaat, maar bij dit project om de weg daar naar toe.

De start

Tijdens een congres in Den Haag ontmoet Ben Baars, Tineke Tegyedi. Wat ze gemeen hebben is passie. Zij in het maken van folly's en Ben heeft een passie voor mensen met een passie". De klik is er en de mogelijkheden worden onderzocht. In een uurtje heeft en idee een verhaal waarmee het werkelijkheid kan worden. We hebben een verhaal en een afmeting 5 meter lang, 1 meter diep, en 1,8 meter hoog. Het verhaal gaat het sociaal domein in. Bij vele borrels wordt het verhaal verteld en vindt meer en meer bijval en krijgt aanvulling van ander met passie vervulde denkers en doeners.

De schep gaat de grond in. Mensen zijn nieuwsgierig en gaan vragen stellen. Vragen waarop wij geen antwoord hebben, maar zij wel. Anders zouden ze de vraag niet stellen. Zo worden er steeds meer deskundige mensen bij het idee betrokken. Mensen met een passie voor grondwerk, timmeren, electronica, metselen, enz.. Het mooiste wat we samen kunnen voortbrengen is onze samenwerking. Onze partners zijn mensen die niet zeggen wat de ander moet doen, maar het gewoon zelf doen.

Iedereen doet z'n ding en worden er flessen verzameld, heelveel flessen, stenen heel veel mooie stenen, heelveel led lampjes krijgen een tweede bestemming enz.. Het zoveelste dwaze idee is een bron van inspiratie en geeft creatieve geesten een perspectief.

foto gallery

Smulbos folly 3948.jpg

10 januari 2017 was het zover: de eerste heipaal gaat de grond in voor de bouw van een folly. Eerst werd de gleuf die we handmatig met een schep hadden gemaakt, iets dieper uitgegraven door Rob Vessies ter voorbereiding van het hei-werk. Daarna werden er drie palen geslagen.

Toen dat alles klaar was, moesten we de "gaten" met vuilniszakken afdekken in verband met water, omdat er niet meteen beton gestort gaat worden. Dit hebben we gedaan en daar een auto band omheen gelegd ter bescherming, ook vanwege gaten gravende honden, en daar hebben we dan weer een steen opgelegd😏. Zie foto boven...

externe links