Placemaking(hondenspeeltuin)

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Banner smulbos.jpg
De kern van placemaking is dat bewoners en andere belanghebbenden, betrokken worden bij de inrichting van de openbare ruimte. Dat inrichten heeft tot doel om een plaats (= place) te creëren waar mensen graag verblijven. Waarom doen we dit? Succesvolle openbare ruimtes, hebben een positieve invloed sociale cohesie en culturele ontwikkeling van een wijk. Het begint met het samen zien van kansen, laaghangend fruit, kleine interventies. Gebruikers organiseren zich en nieuwe mogelijkheden dienen zich aan.

Natuur

Waarom doen we dit? Het Smulbos heeft bewoners de mogelijkheid om de stenen en kunst grasmatjes in hun tuin te compenseren met natuurlijke diversiteit in de wijk. Het Smulbos moet een groenen Oase worden in de wijk de Delft, te Assendelft. We doen het volledig op onderbuik gevoel in samen werking met de natuur zelf;

  • Geef kerstbomen een 2e leven in plant ze in het smulbos.
  • Fruitbomen project.
  • vogel project.

Kunst

Schaalmodel van het kunstwerk

Het plan is het maken van een folly. Een folly (Engels voor dwaasheid) is een bouwwerk dat met opzet nutteloos of bizar is. De kunstenaar is enorm enthousiast om het object samen met bewoners te realiseren. Het idee is om er verlichting in te maken. Daartoe verzamelen we oude zonnecellen om de stroom op te wekken voor de vele led-lampjes in de folly van energie te voorzien.
Lees verder>>

Wooffestival

woeffestival

Het Wooffestival is een leuk en bijzonder festival waar de hond centraal staat. Het is de plaats waar kennis en ideeën worden uitgewisseld om onze trouwe huisgenoot een optimale leef omgeving te bieden.
lees verder>>

Ext. Links Placemaking

Video