Actielijst(hondenspeeltuin)

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Banner smulbos.jpg
In het Smulbos kun je je helemaal uitleven. Er is altijd wat te doen. Je kunt gewoon aan de slag en doen wat je leuk vindt om te doen. De werkzaamheden waar wij aan denken kunnen tijdens het spelen van de hond uitgevoerd worden.

Voor het onderhoud is er wat gereedschap beschikbaar. Denk daarbij aan een kruiwagen, bezems, scheppen en werkhandschoenen enz. Als je daar gebruik van wil maken, neem dan contact met ons op.

Ben je een doener ga dan lekker aan de slag met een van de onderstaande klusjes. Veel plezier.

Onderhoud het hele jaar door

  • Gras maaien
Het gras moet kort gehouden worden. We hebben een maaimachine om het werk te doen. Belangstelling? Laat het ons weten wanneer je tijd en zin hebt. (De machine staat niet in het schuurtje)
  • Kuilen dichten.
Honden graven graag. Daardoor ontstaan er diepe gaten, deze moeten van tijd tot tijd gedicht worden. Dat is voor de veiligheid van de hond en baas. We moeten het samen veilig houden.
  • Pad schoonhouden.
Om Het Smulbos rotator en rolstoel toegankelijk te houden is het bijhouden van het pad noodzakelijk.

Bijzonder onderhoud

Algemeen nl doet.jpg

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie om in het landelijke NL-DOET weekeind van het Oranje Fond extra onderhoud uit te voeren Zet de datum vast in de agenda.

Voor het grootonderhoud moeten we vaak een beroep doen op bedrijven om met gepast materieel de vrijwilligers te komen helpen. Bij deze dan ook een oproep aan lokale ondernemers om te komen helpen.

werkzaamheden

  • Zand suppletie: We wonen in de Zaanstreek en dan is het van tijd tot tijd noodzakelijk om een zand suppletie uit te voeren.
  • Wandelpad reparatie om het voor iedereen met een rollators, rolstoelen en kinderwagens toegankelijk te houden.
  • Snoeien: Dode taken en prikstruiken weg knippen en afvoeren.
  • Grote hek: bij het grote hek is tijdens werkzaamheden het pad beschadigd, deze moet hersteld worden.

Link