Smulbos(onderhoud)

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Banner smulbos.jpg
Algemeen nl doet.jpg

Het Smulbos bestaat 10 jaar. Tijd om dit burger initiatief te helpen. Om met vereende kracht een aantal van de vele ideeën ter hand te nemen. In het voorjaar 2023 willen we zaken aanpakken die o.a van belang zijn voor de toegankelijkheid van de ouderen en het onderhoud & beheer door ouderen.

In het NL-DOET weekeind gaan we gezamenlijke aan het werk i.v.m groot onderhoud. Zet de datum vast in de agenda. Kijk op de website van NL-Doet en meld je aan.
Lees verder>>

Onderhoud

Voor het onderhoud is er wat gereedschap beschikbaar. Denk daarbij aan een kruiwagen, bezems, scheppen en werkhandschoenen enz. Als je daar gebruik van wil maken, neem dan contact met ons op. De werkzaamheden waar wij aan denken kunnen tijdens het spelen van de hond uit gevoerd worden. Denk daarbij aan: onkruid vrij houden rond de fruitbomen, kuilen dichten, pad aanvegen enz.

Zie actielijst>>

Bijzonder onderhoud

  • Honden graven graag. Daardoor ontstaan er diepe gaten, deze moeten van tijd tot tijd gedicht worden.
  • Van tijd tot tijd is het noodzakelijk dat er zand suppletie plaats vindt. Er komt dan een grote auto met 23 m3 zand dat uitgereden moet worden.
  • Schoonmaak van papier, poep, glas en het pad vrij houden van zand voor de rolators,rolstoelen en kinderwagens.
  • Wagen met zand.jpeg
  • Onderhoud schuurtje.

Bestrating

Stratenmakers.jpg

Om het smulbos rotator en rolstoel toegankelijk te maken gingen stratenmakers aan het werk. Om het goed en toegankelijk te houden is onderhoud noodzakelijk.

Zie ook