SMC-AWS project

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo SMC Technasium banner.jpg

SMC_AWS project is een project van studenten van het St. Michael College te Zaandam.


Aanleiding

Profielwerkstuk Do-It-Yourself SMC-AWS project

Ontwerpen en bouw een automatische weerstation (AWS) dat onderdeel is van een sensor- netwerk Weather Observations Website project (WOW-NL). 
WOW-NL biedt de leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan een groot netwerk van weerwaarnemers. WOW-NL is hét platform waarop iedereen actuele weerwaarnemingen kan delen, bekijken, vergelijken en archiveren. Het Weather Observations Website (WOW)concept werd in 2011 gelanceerd door de Britse nationale weerdienst Met Office. Inmiddels maken ruim 10.000 stations in 220 landen onderdeel uit van het netwerk. Het KNMI werkte voor de ontwikkeling van WOW-NL nauw samen met Met Office en zal dat ook blijven doen om het portaal verder te optimaliseren.

Ambitie

Het klimaat en het weer is onderdeel van het vak aardrijkskunde. Een weerstation is een meetinstrument om het weer te meten en de meetgegevens met belangstellenden te delen. Het SMC weerstation is het instrument dat leerlingen kunnen gebruiken om onderzoeksvragen over het weer en klimaat te onderzoeken. 
Door een weerstation zelf samen te stellen komen leerlingen in contact met alle facetten van het meetinstrument weerstation.

Index

Stakeholder

Team leden

Links

Ext. Link