Tegenlicht Meet up Circulaire economie

Uit BENx4allWiki
Versie door BaarsB (Overleg | bijdragen) op 20 jan 2017 om 15:22

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan.png

Ben u als burger al net zo duurzaam als uw gemeente?

Het besef dat aardse grondstoffen, als olie, gas en aardse ecosystemen als bossen en zeeën uit een eindige hoeveelheid bestaat is de bekende "wal" die de economie een andere koers doet inzetten. Als de huizen door aardbevingen instorten en de grondwater stijging door mijnbouw onze leefomgeving in Limburg aantast dan ervaren we de kracht van de natuur die aangeeft dat er iets fundamenteel mis is met ons huidige rendementsdenken. We leven in de Zaanstreek onder zee niveau, wachten op de ramp, zoals in Limburg en Groningen is een onwenselijk optie. Wat kunnen we doen en wat wordt er van ons verwacht?

Circulaire economie
Inleiding

Er is een groeiende bewustwording dat economie niet een natuurlijk gegeven is, maar een door mensen bedacht systeem. Steeds meer burgerinitiatieven en politieke bewegingen komen met economische ideeën voor meer duurzame economie en een veilige leefomgeving.

De aanleiding: De transitie naar een circulaire economie is volgens de Europese Commissie 'de gelegenheid om onze economie te transformeren en nieuwe en duurzame concurrentievoordelen voor Europa te genereren'.

In tegenlicht Meet Up Aan de Zaan Gaan wij, burgers en ondernemers, met elkaar in gesprek met denker en doener Thomas Rau. Hij is architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Verder schuiven aan firma Engie services Een grote speler waar het gaat om een duurzaam bedrijfsleven. Daar naast verwelkomen we maatschappelijke organisaties en de gemeente. We bespreken nieuwe business modellen die aansluiten bij een circulaire economie. We kijken vooral vooruit met gangmakers
Toegang is gratis (drankjes zelf betalen)

Wanneer : ?? van 20:00 - 22:00 uur
Waar: ?
Gast spreker: Thomas Rau
Moderator:
Van rendementsdenken naar kwaliteitsdenken

Gangmakers Circulaire economie

Onderwerp info