Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan.png
Tegenlicht logo 2.png

Tegenlicht Meet UP Aan de Zaan Is onderdeel van een landelijke kring van vrienden van het programma VPRO-Tegenlicht. In meer dan 35 sturen worden er Tegenlicht Meet Ups georganiseerd. Het vormt een thermometer voor onze samenleving. Een samenleving die soms koorts verschijnselen heeft. Het is goed dat die koorts gemonitord wordt.

Veranderingen komen voort uit bewustzijn. Denkers en doeners beginnen te ontdekken wat er aan de hand is en willen er vanuit intrinsieke motivatie wat mee doen. Zij zullen voor moeten gaan in die veranderingen.

De restjesmensen: Zij vormen een bron van inspiratie met hun talloze kleine veranderingen. Platform Aan de Zaan geeft die mensen de ruimte om pioniers te zijn van een ander soort samenleving.

Colofon

Initiatiefnemer(s) :, BENx4all
Waar :
Regie:
research: Ben Baars info

Wat zijn we niet.

  • We staan niet voor een mening of een opinie.
  • We zijn geen platform.
  • We staan niet voor een politieke of godsdienstige stroming

De redactie van Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan werkt aan diverse onderwerpen lees er meer over in de Agenda.
Lees verder>>

Concept

Wat we van het programma VPRO-Tegenlicht geleerd hebben is dat elke streek denkers en doeners heeft met verhalen, verhalen die samen veel vertellen over een streek. Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan laat de vertellers aan het woord en verbind ze met het geheel. Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan laat zich niet leiden door het nieuws van de dag, maar door thema’s en vragen die verhalenmakers van belang vinden. Ze hebben hun eigen omgeving en bronnen van waaruit ze hun verhalen willen delen met de crowd. Sympathisanten kunnen bij Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan de verhalen volgen die ze interessant vinden en er over mee praten in Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan. Tegenlicht Meet Up Aan de Zaan is volledig reclamevrij. Alle inkomsten om de kosten te dekken moeten komen van abonnees, donateurs en vrijwillige inzet.

Lokale Tegenlicht Meet Up

Naast de landelijke Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger organiseren fans van het programma VPRO Tegenlicht zelf bijeenkomsten in het hele land, in buurthuizen, universiteiten, bibliotheken en theaters. De lijst van steden waar tegenlicht Meet Ups worden gehouden is groeiende.

Is er bij jou in de buurt nog geen Tegenlicht Meet Up? Dan kun je er zelf een organiseren. Of haak aan bij een van een bestaande organisatie. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op: tegenlicht Meet Ups

Om ons zelf en de fans van VPRO tegenlicht te helpen bij het organiseren van een lokale Tegenlicht Meet Up bieden we deze Wiki aan om je eigen lokale tegenlicht Meet Up van meer achtergrond informatie te voorzien en of te verbeteren door kennis met elkaar te delen. Samen vormen we een nieuwe virtuele redactie die kan helpen beter aan te sluiten op lokale thema's. Je moet dan denken aan links en programma ideeën. Elkaar informeren en kennis opbouwen is met een Wiki efficiënter dan de mail, voorts bouwen we met een wiki historie op.
lees verder>>

Redactie Tegenlicht Aan de Zaan

De Redactie bestaat uit mensen die projectmatig een onderwerp adopteren en daar een programma over willen maken. De centrale vraag is steeds hoe die onderwerpen lokaal beleeft en ervaren worden? Zijn we lokaal een afspiegeling van het landelijke beeld? Hoe denken we lokaal over vluchtelingen? Of neem het het onderwerp arbeidsmarkt. Wat is de prijs van arbeid? En hoeveel sociale zekerheid is basaal? Komt de lokale mening overeen met die in de gem. Wassenaar? Klopt het beeld dat we van ons zelf hebben? In Tegenlicht Meet UP Aan de Zaan Maken we gebruik van de schat aan ervaring en kennis van het programma VPRO-Tegenlicht en vullen dat aan met onze lokale ervaring en gaan daarover met elkaar in gesprek en geven daarmee een tegenlicht dat aanzet tot een vernieuwd inzicht en uitzicht.
lees verder>>

Links

Ext. links