De robot als geldmachine

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Na de industrie heeft de automatisering ook z’n intrede gedaan in de dienst verleende sector. 
Automatisering heeft al menig administratief medewerker z’n baan gekost. Maar nu wordt ook corebusiness aangeraakt door de automatisering.

In de dienstverlenende sector is het sleutelwoord vertrouwen. Hoe organiseer en automatiseer je vertrouwen? Dat is eigenlijk eenvoudig.
De robot als geldmachine.
Machines hebben bewezen zeer betrouwbaar te zijn. Met een gerust hart stappen we in een vliegtuig, auto en vertrouwen we op de computer waar het gaat om transacties. We vertrouwen eerder de computer dan de persoon die tegen over ons zit.

Menige dienstverlener gebruikt de computer als onafhankelijke 3e partij bij onderhandeling. 
Kijk maar, niet ik maar de computer zegt….. Ja en dan is het waar. Aan de adviseur kun je twijfelen maar aan de computer niet. 
Ik weet nog dat mijn vader de rekenmachine niet geloofde en elke berekening zelf narekende. Nu is dat totaal anders we geloven machine, omdat we het zelf niet meer kunnen narekenen. We krijgen van de bank een jaar overzicht die volledig automatische tot ons komt en niemand gaat dat nog met bonnetjes controleren. De computer van de bank heeft gesproken en dat is waar. Daar vertrouen we op.

Steeds meer diensten vertrouwen we toe aan machines. Het is even wennen dat niet de banken oligarchie het geld zullen blijven maken, maar een robot een computer. Een machine die geld maakt? Hoe kan dat? De twijfel en paniek bij banken en overheid slaat toe als bewezen wordt dat het kan en werkt. Dat geld maken buiten de banken en overheid om maken kan en werkt. Ramp scenario’s worden over os uit gestort. een verschijnsel dat we kennen uit de tijd van de eerste stoomtrein, auto, vliegtuig enz.

politici van het type eerst zien dan geloven kijken naar het fenomeen van het automatisch geld maken als of ze water zien branden en kijken volverbazing alsof ze voor het eerst een auto automatisch zien inparkeren, of zelfstandig zien rijden met 120 kM/uur en stoppen voor een tegenligger.

Het kunstje van geld maken is eenvoudig en vele malen goedkoper als het door een machine gemaakt wordt. Wat voor producten geldt is ook van toepassing op het product valuta (=Overheids geld). Geld maken wordt een stuk goedkoper als het machinaal gemaakt wordt. Ooit heeft de overheid het geld maken uitbesteed aan banken. Tijd om als overheid te gaan nadenken om het maken van valuta te automatiseren en het uit te besteden aan een machine. Het is goedkoper, minder fraude gevoelig, doordat je het kunt oormerken, efficiënter, betrouwbaarder, transparanter, eerlijker, enz.. Banken hebben bewezen tikkende tijdbommen te zijn geworden, zeer fraude gevoelig met hun good old boy netwerk, ondemocratisch enz.


Computers laten zich niet opjagen door bonussen en vragen geen torenhoog salaris voor hun inspanning. Ze werken hart en doeltreffend en doen dat eerlijk en zonder aanzien des persoons-. Computers zijn niet afhankelijk van een good old boys network en gekwetst echo’s. Computers doet wat de democratie van ze vraagt, geld maken op een eerlijk transparante manier. Computers kunnen niet omvallen. Computers kunnen ons het vertrouwen in het geld systeem terug geven.

Geld maken is bij mensen niet in vertrouwde handen. Computers kunnen dat veel beter, omdat die geen ego heeft en status ontleed aan waar hij voor gemaakt is. De computer staat in dienst staan van de mensheid zonder aanzien- des persoons-.

Int. link