ProDeo: verschil tussen versies

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 4: Regel 4:
 
'''Het ProDeo project gaat over de vrijwillige inzet van burgers.<br/>''' Het motto achter het ProDeo project is; '''Vanuit intrinsieke motivatie werken aan een menswaardige wereld'''.  
 
'''Het ProDeo project gaat over de vrijwillige inzet van burgers.<br/>''' Het motto achter het ProDeo project is; '''Vanuit intrinsieke motivatie werken aan een menswaardige wereld'''.  
  
ProDeo is de samentrekking van Pro Deo (Latijn voor: 'voor God') een aanduiding is voor diensten die [[gratis]] worden verricht. De ProDeo is geen ruilmiddel in de klassieke betekenis. Het is een waardering [[Om niet]]<ref>[https://nl.wikipedia.org/wiki/Om_niet Om niet]</ref>.  
+
ProDeo is de samentrekking van Pro Deo (Latijn voor: 'voor God') een aanduiding is voor diensten die [[gratis]] worden verricht. De ProDeo is geen ruilmiddel of waardering in de klassieke betekenis. Met dit kunst project wil zichtbaar maken dat de samenleving niet om geld draait. 
 +
 
 +
[[Om niet]]<ref>[https://nl.wikipedia.org/wiki/Om_niet Om niet]</ref>.  
  
 
==De emotionele Bankrekening==   
 
==De emotionele Bankrekening==   

Versie van 20 jul 2023 om 13:54

ProDeo munt.png
ProDeo kop buurtbus.png

De ProDeo is een project van Benx4all. Het bestaat uit een kunst object om uiting te geven, dat het leven niet alleen om geld draait. Geld laat de zon niet schijnen. Speelt geen rol in het bewegen van de planeten om de zon en heeft geen invloed op dag en nacht, eb en vloed enz.. De vogels worden niet betaald voor hun gezang en de vliegen, kakkerlakken en ander organisme worden niet financieel beloont. In natuur is ProDeo, en energie de basis van samenwerking.

Het ProDeo project gaat over de vrijwillige inzet van burgers.
Het motto achter het ProDeo project is; Vanuit intrinsieke motivatie werken aan een menswaardige wereld.

ProDeo is de samentrekking van Pro Deo (Latijn voor: 'voor God') een aanduiding is voor diensten die gratis worden verricht. De ProDeo is geen ruilmiddel of waardering in de klassieke betekenis. Met dit kunst project wil zichtbaar maken dat de samenleving niet om geld draait.

Om niet[1].

De emotionele Bankrekening

Bestand:Stephen Covey .png
Stephen Covey (1932 - 2012)

Van de onlangs, overleden Stephen Covey (1932 - 2012) kennen we vooral ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’. 
Een van de mooiste concepten die hij ons nalaat is de metafoor van de emotionele bankrekening. 
Met deze metafoor stelt Covey dat er bij elke onderhandeling tussen mensen eigenlijk een positieve of een negatieve ‘storting’ op de wederzijdse emotionele bankrekening wordt gedaan. Met een direct effect op zaken als vertrouwen, respect en de bereidheid tot een wederdienst. 
De emotionele bankrekening is de rekening waar de echte waarde van een transactie wordt bijgehouden.
Lees verder>>


ext. link

Ext. verwijzingen

  1. Om niet