Folly

Uit BENx4allWiki
Versie door BaarsB (Overleg | bijdragen) op 11 jan 2017 om 11:35

Ga naar: navigatie, zoeken

Een folly (Engels voor dwaasheid) is een bouwwerk dat met opzet nutteloos of bizar is. In Nederland wordt soms de term vermaaksarchitectuur gehanteerd. In de hondenspeeltuin te Assendelft willen we onder leiding van een kunstenaar een folly gaan neer zetten. Deze folly kun je als kunstuiting beschouwen.

Folly's werden in het verleden veel gebruikt voor toevoegingen aan landgoederen. Met name eind 18e tot begin 19e eeuw was het in de mode om op een landgoed enige romantische elementen te laten bouwen.

Werkoverleg met de kunstenaar

Deze folly krijgt als bijzonder kenmerk dat het interactief zal zijn met de bezoekers. Het is een buurtinitiatief waarbij technische mensen een staaltje van hun kunnen zullen laten zien om er iets bijzonders van te maken. Het zal het Burgemeester de Boerpark in Assendelft mooier en vrolijker maken.

Het object zal rond de 5 meter breed en 1,8 meter hoog worden. Het zal bestaan uit een enkel-steens muur vol verrassende stenen, objecten en vormen. Daarnaast zal een kunstzinnige zonnebloem van staal, vol met zonnecellen voor de nodige energie gaan zorgen. Het zijn allemaal voorwerpen die mensen en bedrijven weggooien en in dit object een 2e leven krijgen. Door de inzet van elektronica zal het ook een interactief object worden met verrassende elementen.


Links