Hoofdpagina

Uit BENx4allWiki
Versie door BaarsB (Overleg | bijdragen) op 8 mei 2022 om 09:35 (De druppel die de emmer doet overlopen)

Ga naar: navigatie, zoeken

BENx4all Wiki is een encyclopedie voor ogenschijnlijk dwazen ideeën van inspireerde denkers en doeners.
U kunt elk idee uitbreiden of aanpassen, en wordt daartoe van harte uitgenodigd. Zolang uw wijzigingen constructief zijn, kunt u niets mis doen'. lees verder>>

Deze website maakt gebruik van opensource software en technieken die nodig zijn om de site operationeel te houden. Wij gebruiken deze site om onze inzichten en informatie met u te delen niet om uw gegevens te verzamelen voor commerciële activiteiten.

Gestarte onderwerpen

Hondenspeeltuin Het Smulbos

Banner smulbos.jpg

Mensen raken in hun passie is een van de uitgangspunten van BENx4all. Jannie is een gepassioneerd hondenbezitter. Ze wilde haar honden een mooi plekje in de buurt geven. Jannie kwam in actie en samen met vele andere ging ze aan de slag. Het realiseren van een hondenspeeltuin is voor BENx4all een voorbeeld waarbij mensen passie omzetten in actie.
lees verder....

Vrienden van SMC-Technasium

Logo SMC Technasium banner.jpg

Op woensdag 14 februari kwam een groepje betrokken burgers uit de zaanstreek op het St. Michael College, te Zaandam samen en besloten dat ze als Vrienden van het Technasium het technisch onderwijs in de regio Zaanstad willen versterken met hun kennis en netwerk.

Vanaf 27 oktober 2015 kent Noord-Holland een nieuw Technasiumnetwerk met het St. Michäel College als trotse deelnemer. Het netwerk behelst zeven scholen uit Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Hoorn en Zaandam. Met de toekenning van Stichting Technasium is het laatste netwerk in Nederland in Noord-Holland gerealiseerd.

lees verder over de Vrienden van het Technasium>>

De druppel die de emmer doet overlopen

Druppel 2012 loesje.jpeg
In dit Benx4All project gaat het om het effect van de kleinen bijdrage aan iets groters. Wie kent niet het gezegde: van de druppel op de gloeiende plaat.

Er zijn druppels die staan voor een idee dat ons inzicht doet kantelen. Maar ook de druppels die mensen vrijwillige leveren, ze doen iets gratis voor een ander. Het is een maatschappelijk gegeven, maar een niet geaccepteerd fenomeen binnen ons waardesysteem. 
In de uitvoeringsregels van de belastingdienst en het UWV is vastgelegd dat niemand iets vanuit intrinsieke motivatie doet of laat. Gratis bestaat niet.

Hoeveel druppels zijn er nodig om effectief te zijn? Bestaat er een meetbare druppel? Hoe waardeer je de druppel op de gloeiende plaat? en de druppel die ons inzicht doet kantelen.

Is die druppel kwantificeerbaar? Is het effect van een druppel op de gloeiende plaat even groot als de druppel die de emmer doet overlopen? Bestaat er een kwantificeerbare druppel?
lees verder >>

BuurtEnergie

Logo BuurtEnergie green.jpg

BuurtEnergie is een druppel op de gloeiende plaat initiatief. Het idee BuurtEnergie komt voort uit een aantal brainstorm sessies met studenten van St Michael College. De Benx4all werkgroep BuurtEnergie wil de kansen, die besloten liggen in de energietransitie, opsporen, ontwikkelen en aanjagen.
lees verder >>

Mooie plekjes in Nederland

Dagje uit logo.jpg

Dagje uit is een verzameling mooie plekjes om naar toe te gaan.
lees verder >>

Ext. Links

int. Link

Ext. verwijzing