Tegenlicht Meet up Circulaire economie: verschil tussen versies

Uit BENx4allWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 15: Regel 15:
 
:'''Gast spreker: ''' Thomas Rau  
 
:'''Gast spreker: ''' Thomas Rau  
 
: '''Moderator:'''  
 
: '''Moderator:'''  
|style="width:30%;"|[[Bestand:De aarde 2686.jpg|right|250px]]
+
|style="width:30%;"|[[Bestand:De aarde 2686.jpg|center|250px]]Van rendementsdenken naar kwaliteitsdenken
 
|}
 
|}
 
= Gangmakers Circulaire economie =
 
= Gangmakers Circulaire economie =

Versie van 3 dec 2016 om 12:49

Ben u als burger al net zo duurzaam als uw gemeente?

Het maatschappelijk besef dat aardse grondstoffen, als olie, gas en aardse ecosystemen als bossen en zeeën uit een eindige hoeveelheid bestaat is de bekende "wal" die het "schip" een andere koers doet inzetten. Als de huizen door aardbevingen instorten en de grondwater stijging door mijnbouw onze leefomgeving in Limburg aantast dan ervaren we de kracht van de natuur die aangeeft dat er iets fundamenteel mis is met ons huidige rendementsdenken. We leven in de Zaanstreek onder zee niveau, wachten op de ramp, zoals in Limburg en Groningen is een een onwenselijk optie.

Circulaire economie
Waarom Circulaire economie

Het maatschappelijk besef dat economie niet een natuurlijk gegeven is, maar een door mensen bedacht systeem, maakt dat burgers met vragen zitten aan de politiek en het bedrijfsleven. Steeds meer burgerinitiatieven en milieu partijen dwingen overheden om het economische roer om te gooien en de regels aan te passen in de richting van een duurzame economie en een veilige leefomgeving.

De transitie naar een circulaire economie is volgens de Europese Commissie 'de gelegenheid om onze economie te transformeren en nieuwe en duurzame concurrentievoordelen voor Europa te genereren'.

In tegenlicht Meet Up Aan de Zaan laten we ons inspireren door ondernemer Thomas Rau. Hij is architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Maar we gaan ook in gesprek met ondernemers en met onze burgers. Maak kennis met ondernemers als Engie services voor een duurzaam bedrijfsleven. Praat met de gemeente over mogelijkheden in partnerschap. Als burger praat je mee over het afval dat burgers gezamenlijk produceren en wat daar effectief aan te doen is.
Toegang is gratis (drankjes zelf betalen)

Wanneer : ?? van 20:00 - 22:00 uur
Waar: eetcafé Fabriek te Zaandam.
Gast spreker: Thomas Rau
Moderator:
Van rendementsdenken naar kwaliteitsdenken

Gangmakers Circulaire economie

Onderwerp info